Снимка: Twitter
Млада турска двойка встъпи в брак и покани близо 4 000 души на сватбата си.
 
Пищните сватбени тържества не са невиждана гледка в Турция, но това е необикновено празненство. Тъй като младите – Фетхула Юзюмчуоглу и Есра Полат, вместо да отпразнуват пищно встъпването си в брак, нахраниха 4 000 бежанци, живеещи в пълна бедност. 
 
Традиционно турските сватби продължават няколко дни, но с кулминация в последната вечер – пищно тържество, разказва "Мирър". 
 
Но сватбарите в настоящата история избират да дарят спестяванията на своите семейства за тържеството и да споделят празника си с бежанци, живеещи в пограничния турски град Килис. Булката, облечена с пищна булчинска рокля и скъпа тиара се реди зад тезгях и сипва храна на сирийците. 
 
Щедрата идея всъщност е била на бащата на младоженеца, Али Юзюмчуоглу, доброволец в местна организация, която помага на бежанците. 
 
Пред британски издания младоженката Есра коментира как е приела предложението. ''Първоначално бях шокирана, когато Фетхула ми каза за идеята, но после бързо се съгласих. Беше толкова прекрасно преживяване. Щастлива съм, че имахме възможността да споделим сватбената си трапеза с хората, които имат истинска нужда''.
 
Фетхула пък смята, че това е един от най-хубавите моменти в живота му и смята, че е едно добро начало на брака му.
 
"Виждайки щастието в очите на сирийските деца е безценно. Ние започнахме нашето пътешествие към щастието, правейки другите щастливи и това е велико чувство", твърди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase